reisleiderrob.reismee.nl

Broodje Pindakaas

Jebegint nu met het lezen van mijn laatste blog over mijn tijd als GOGO-reisleider in SunnyBeach, Bulgarije. Zoals je wellicht alkon opmakende afgelopentwee maanden is het de tijd van mn leven geworden.
Hiervoor waren een aantal dingen onmisbaar, te beginnen bij het állerbelangrijkste:
-Een buitengewoon gezellig, goed, sterk en complementairteam aangestuurd door een commercieel leider.
-Een top bestemming.
-Leuke gasten.

Ik heb onwijs veel geleerd van mijn teamgenoten die ieder zijn/haar eigen kwaliteiten (en valkuilen)hadden.
Verder hebben de, van alle kanten komende,lovende woorden over mn presentatieskills en stem ervoor gezorgd dat ik het écht zeker weet dat ik op de goede weg ben en dat ik er voor 900% voor ga om mn droom te gaan verwezenlijken: sportverslaggever/presentator bij de NOS.
(Zaterdag 2 Oktober ga ik langs bij de NOS voor een Cursusdag 'sportverslaggeving voor gevorderden', olv Robbert Meeder van NOS Langs de lijn)

Ik heb heel veel respect gekregen voor allepersonen in SunnyBeach die keihard moeten werken voor een klein beetje geld:
-De onwijs lieve vrouw van de wasserette die de hele dag wasjes draait in een hok waar het onwijs vochtig is en boven de 50 Graden
-De mensen van de vele wisselkantoren die dagenlang achter hun desk wachten op toeristen
-De proppers diedagelijks hun restaurant weer vol moeten krijgen
-Het verveelde enjonge (veelal Scandinavische) barpersoneel van grote discotheken die al 's middags dronken waren en de hele dag door tickets moeten aansmeren voorhun feesten
-Het receptie-personeel van de vele hotels die de hele dag stil zitten op een stoeltje
-De vele schoonmaaksters en buschauffeurs
-Personeel van de vele winkeltjes of supermarkten
En dan vergeet ik nog de zwervers die dagelijks de afvalbakken afspeuren voor een klein beetje eten.

Je begrijpt dat ik nóg dankbaarder ben voor alle zegeningen en het geluk dat ik met zo'n geweldig team afwisselend werk te doen had.

Vannacht op Schiphol met open armen (en grote lach) ontvangen door Bouke, de reis naar Alkmaar was weer als vanouds. Alsof ik niet wegben geweest.Mn ouders waren ook weer blij me heel te zien en dat is uiteraard wederzijds!Fijn om weer terug te zijnaan de Saskerstraat waar de rust en vrede regeert.

De eerste broodjes kaas en pindakaas zijn naar binnen gewerkt even als een heerlijk bordje yoghurt met cruesli.

Zojuist weer op mn vertrouwde lichtgele Johnny Loco-beachcruizerdoor de wind en de straten van Alkmaar gefietst. Bestemming de radio en straks langs AZ en de sportschool, vanmiddag staan ook de eerste vertrouwde potjes pro met Kaaij weer op de planning.

Morgenavond weer lekker onder de lat voor een bekerduel met Alcmaria zaterdag 1.

Ik ben nu alweer gewend aan het geweldige bestaan in Alkmaar, toch zal ik de zomer van 2010 nooit vergeten!

Ik dank de vele mensen die de moeite hebbengenomen om mn blogs te lezen en vooral degene die besloten te reageren op mn verhalen/foto's: HARTELIJK DANK! Ik vond het geweldig om het te lezen, het heeft me enorm gesteund!

Rodger

Welkom thuis.

Haagse Joop

Hoi Rob,

Welkom terug in Cheese City. rtvA zal ook weer blij zijn om je weer in de armen te kunnen sluiten. Wij hebben je gemist! En wat betreft je droom! Ga er voor!

Lekker weer thuis, de vertrouwde omgeving en broodje pindakaas!

Joop

Rinie

Weer gezond en wel thuis in de realiteit met een duidelijk doel voor ogen. Geweldig. Met een beetje geluk en goeie wil ga je er zeker komen. Heel veel succes daarmee en welkom thuis.