Learning by Doing
13 jun. 2012
🇪🇸
vanuit Spanje
De vele examenreizigers zijn alweer vermoeid, voldaan en doorfeest teruggekeerd naar Nederland. We zijn massaal aan het duimen geslagen zodat onze gasten donderdag (14 juni) te horen krijgen dat ze geslaagd zijn. Geslaagd was de examenperiode in Lloret de Mar zeer zéker: we hebben veel leuke gasten gehad en de sfeer in het team was heel gezellig, relaxed en ontspannen.
Uiteraard ging lang niet alles goed/zoals verwacht. Voor ouwe rotten is het na maanden weer even inkomen, wennen (aan de nieuwe bestemming) en kijken wat het beste werkt. Verder zijn Stefan, Mark, Nicole en Laura ‘1e jaars’; na de afgelopen weken te zijn vol gestouwd met theorie over de veelzijdige taken van de reisleider ging het nu voor ‘het echie’.En ja ook dít vak kun je eindeloos leren vanaf papier alleen in de praktijk leer je het pas écht.
Sinds begin juni zijn er een aantal (wets)wijzigingen. In Lloret mogen officieel geen kroegentochten meer worden gelopen (uiteraard hebben we hier iets op gevonden). En in Barcelona mag de bus (die we zelf gidsen) helaas niet meer stoppen bij de Sagrada Familia. Hierdoor worden gasten meteen afgezet bij de Ramblas (en voetballiefhebbers bij Camp Nou) zodat we zo’n 7 uur vrij te besteden hebben in hartje Barcelona. Met Teun en Stefan heb ik Parc Guëlle bezocht (prachtig uitzicht) en gechilled/gelachen/bootje gevaren in het stadspark.
Tot eind juni zal het stilte voor de storm, genaamd ‘hoog seizoen’, zijn. Er is voorlopig geen avondprogramma (kroegentochten/discotours) meer. Deze dagen zijn we de camping in Blanes aan het opbouwen. Verder zal de examenperiode worden geëvalueerd. Ook zullen onze 13 nieuwe collega’s die geleidelijk aan binnen zullen druppelen worden ingewerkt. Uiteraard is er deze periode veel tijd om te genieten (wat we al 2,5 week doen) en optimaal voor te bereiden om de zomer te gaan knallen.
Helaas zijn er ook mindere dingen. Onze helden Mark en Teun zullen ons rond 20 juni verlaten. Zij gaan een top zomer draaien aan de Costa Blanca in Salou, de mooie momenten met ze zal gelukkig niemand ons meer afnemen!
13 jun. 2012, 16:20
Hoi Rob,
Weer terug op je oude, vertrouwde plekje. Geniet nog even van de rust want straks is dat gedaan. Veel plezier weer de komende maanden.
Groetjes vanuit Spykcity
15 jun. 2012, 11:00
ROB! Ik geniet van je verhalen, blijven posten!!!!! :D
Op welke kamer slaap je nu? Weer je eigen vertrouwde plekje incl. lekkende wastafel, beschimmelde douche en zwarte poep wc offffff?
Miss it mennnn, geniet ervan!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}