reisleiderrob.reismee.nl

Totally Summer!

Maandag zijn we met álle reisleiding (48)van de Costa Brava naar Isla Fantasia geweest (een groot waterpark even buiten Barcelona). Niet om te chillen omdat we zwemmen in onze vrije tijd op het moment. Neen, dit is namelijk dé plek waar de grootste Totally Summer Party éver gehouden gaat worden. Tijdens het hoogseizoen zullen wekelijks verscheidene grote dj's uit Nederland worden overgevlogen (oa the Partysquad, Billy the Klit en La Fuente) om voor een menigte van zo'n 2 a 3000 uitzinnige Nederlanders een unieke beleving neer te zetten. Wij mochten een kijkje op de imposante locatie nemen en kregen uitleg hoe het straks allemaal in zijn werk zal gaan.

Zaterdag hadden we een aantal redelijk grote meetings die súper goed zijn gegaan. Het was goed om te merken dat de eerste grotere meetings al redelijk vlekkeloos verliepen. In het hoogseizoen komen op aankomstdagen (dinsdag, donderdag en zaterdag) namelijk hon-der-den feestgang(st)ers verspreid over de dag aan, wat leidt tot veel (grote) meetings geven. Mijn rol (als steun van eindverantwoordelijke van Mitchel bij de commercie) is zoveel mogelijk info's geven en dan specifiek het activiteiten gedeelte.

Een welkomstinfo (± 20 min) bestaat namelijk uit een algemeen deel en een activiteiten deel. In het algemene deel wordt verteld over wat er allemaal te doen is in Lloret en de do's en dont's voor een onbezorgde vakantie. In het uitgebreidere activiteitengedeelte gaan we in op de feesten en activiteiten die GOGO aanbied zodat de gasten aan entertainment geen gebrek hebben op hun vetste zomer tot nu toe.

Gister na terugkomst uit het waterparadijs mochten we ons allen opmaken voor de super grote aankomst van vandaag. Dit betekent: welkomstenveloppe vullen en beschrijven, accomodatielijsten en vele andere (transfer)lijsten (+activiteitenformulieren) uitdraaien en checken. En voor onze planster (~vrouwelijk persoon die de planning doet) Kim is zo'n dag voor een grote aankomst likkebaarden. Onze lieve Kim mag namelijk uitvogelen waar 21 vrouw/man reisleiding gedurende die hele (drukke/chaotische) dag uithangt en wat iedereen moet doen etc. Je snapt misschien wel dat bij Kim op gezette tijden lichte symptomen van kopzorgen te signaleren zijn, deze weet ze overigens tot op heden meer dan uitstekend te verbloemen!

Op zo'n voorbereidingsdag vliegen werkelijk waar de blaadjes, uit de drie printers, om je oren. Dit betekent ook dat er ‘redelijk wat' inkt doorgaat. Minpuntje is echter dat inktcartridge zwart (T1281) voor onze Epson-printer nog vele malen schaarser verkrijgbaar lijkt dan Pablo's voor onze reisleidsters (Pablo = de naam die gebruikt word om Spaanse, lekkere, geschikte, mannen aan te duiden). Voordeel is dan wel weer dat Marjolein met een ingenieuze ingeving ervoor heeft gezorgd dat er minder inkt word verbruikt en het printen 9,5x sneller gaat!

We hebben zojuist het eerste deel van een mega-aankomstdag gehad. Overal door Lloret verspreid over de dag zijn info's gegeven voor de net gearriveerde enthousiastelingen. Ik had de eer om het activiteiten-deel op twee grote meetings in de Moby's (GOGO's grootste meetingpoint) te houden. Door veel vertragingen op dit soort massale aankomstdagen word er flink wat verwacht van ons improvisatie vermogen. Dit ging vandaag tot nu toe uitermate goed! Ton, Geneviève, Nadine en Mattijn hebben zich op de andere meetings al ruimschoots bewezen ware activiteiten-toppers te zijn!

Ik ga nu even rusten/chillen nadat we vanaf vanmorgen vroeg al in touw zijn om alles gesmeerd te laten verlopen. Uiteraard ben ik aan het nagenieten van hoe het allemaal vanmorgen ging bij iedereen. Verder kijk ik uit naar de rest van deze zonnige dinsdag: vanavond laat/vannacht met een deel van het team nóg meer verse vakantiekrachten ophalen vanaf de luchthaven van Barcelona (terwijl de rest van het team een kroegentocht loopt die eindigt bij dj Quintino in de Tropics). Maar stiekem kijk ik meer uit naar het hoogtepunt:18.00 uur. Moby's: meeting voor ruim 100 gasten!

De zomer is uitstekend begonnen

Rinie

Ha die Rob, je hebt er weer een flink verhaal van gemaakt zeg. Het is goed om te lezen dat je het juist door de drukte erg naar je zin hebt en dat alles tot nu toe naar wens verloopt. Je doet in ieder geval weer de nodige ervaring op en je weet maar nooit waar dat in de toekomst nog eens goed voor kan zijn. Geniet er nog maar even van.

gisella

heej lieverd!leuk om te lezen dat het zo goed met je gaat daarzo!als je terug bent spreken we snel eventjes wat af ben benieuwd naar je verhalen!